När en idrottare kommer till en platå i sin prestation handlar det ofta om att spänningen är för hög eller för låg. Det leder till utebliven god prestation och givetvis också uteblivna resultat. Ju högre upp i eliten du som idrottare kommer, desto mer kan känslan av prestationstvång besvära. Du kanske har känt kraftig nervositet inför en match. Ofta kan ex träningar gå hur bra som helst, men så fort det är skarpt läge blir prestationen sämre. Trots att du har höga målsättningar och tycker om din idrott.
Grunden till detta handlar ofta om att vara rädd för att göra fel eller förlora.
Ju mer rädsla för att göra fel/misslyckas, desto större inre press.

Likaså kan den som saknar mål med idrotten och som inte vet hur han/hon kan vara aktiv i sin utveckling, ha en minskad prestation. I det fallet behövs ökad motivation och drivkraft, det vill säga hitta glädje och mening med idrotten. Ibland handlar det om att vända trenden i ett helt lag för att lyckas.

För individuell utveckling till nästa nivå eller ännu högre, kontakta mig för en förutsättningslös träff.
Likaså om ni vill ha skräddarsydda föredrag till laget/klubben, kontaktar ni mig direkt; elenor.thelander@fulltfokus.se

Vill ni ha ett inspirationsföredrag med temat ”Att alltid känna sig som en vinnare”, kan ni kontakta Skåneidrotten och SISU. Då kommer jag till er under tre timmar där ni får tips och ideér på hur ni kan göra för att vara ”tänd men inte spänd” och att sätta hållbara och roliga mål.

Susanne Tägt är min kontaktperson på Skåneidrotten; susanne.tagt@skaneidrotten.se

För övriga önskemål om föredrag eller utbildningar under en period, kontakta mig direkt. Det finns bidrag att ansöka via Idrottslyftet.

 SISU logga

Förutom föredrag via Skåneidrotten, gör jag skräddarsydda uppdrag utifrån klubbens/individens behov och önskemål. I de fall, kontaktar ni mig direkt. Jag har arbetat med olika idrottsformer, både med individer och lagsport.

 

 

Video från Seminarium i Mental Träning och Karate, 12 november 2016 hos Yujin-kai Shotokan Karate